Să ne întoarcem la origini! Produse, care vă întineresc
 Apa curată stă la baza vieți


Constipația, durerile de cap, perturbările de concentrare, potențialul scăzut și chiar senzația de foame pot semnala o stare de deshidratare a corpului.


        Așa se numește starea în care se ajunge dacă un timp îndelungat, zilnic se consumă mai puțină apă decât necesarul de 2,5-3 litri. Cu toate că știm de această recomandare, noi consumăm mai puțin.


Găsim apoi explicații părerile, cum că mai bem cafea, bem răcoritoare, mâncăm supă… adică facem aproape tot ce omenește poate fi făcut. Dar nu este adevărat!


Nu vrem să credem că fără destulă apă curată sângele ni se îngrașă, celulele roșii se lipesc între ele și astfel în organism se perturbă alimentarea cu oxigen. Metabolismul celular se reduce și creierul va lucra mai încet.


Se creează o situație asemănătoare celei când mașina de spălat funcționează fără apă, deci fără rost. Cum ne închipuim că corpul nostru ar putea funcționa bine, când în locul agentului transportor, care este apa curată, noi îl adăpăm cu cola și cafele?


Consumul zilnic de 2,5 litri de apă curată este mai esențial decât mâncatul. Dar să facem distincție între apele curate!


Corpul unui om adult conține 65-70% apă, corpul unui nou-născut chiar 80%. Conținutul de apă variază chiar și de la organ la organ. Cristalinul ochiului este din apă 99%, creierul în proporție de 78%, inima 77% pe când ficatul în proporție de 84%.


Apa curată este constituentul vital al corpului nostru. Este un mediu de transport și un solvent, ajută absorbția substanței nutritive, dizolvă și înlătură produsele reziduale rezultate în urma metabolismului celular. Apa curată este vitală pentru funcționarea fără perturbații al organismului, pentru decurgerea proceselor biochimice și regularizarea temperaturii corporale.


Fără mâncare omul rezistă săptămâni, fără apă doar 2-3 zile.


Pentru funcționarea normală a corpului nostru, se poate calcula un consum optim de 1 litru de apă curată pentru fiecare 30 kg greutate corporală. Vara acest consum se poate dubla în anumite situații.


Chiar o pierdere de 2% de lichide poate duce la reducerea potențialului fizic și psihic.


Majoritatea oamenilor consumă sub cantitatea optimă. Apa trebuie consumată continuu, nu doar când apare senzația de sete, deoarece aceasta deja indică o stare de deshidratare.


Trebuie ținut cont de faptul că unele lichide chiar produc deshidratare. Aici putem enumera cola, cafeaua, băuturile alcoolice, băuturile carbogazoase și chiar sucurile din fructe puternic îndulcite cu zahăr. Să evităm aceste băuturi când ne este sete!


Apa curată stinge setea!


În mod normal, contează mult calitatea apei „curate” consumate. Ar trebui să bem apă curată de izvor. Aceasta ne ar asigura o funcționare optimală al organismului.


Dacă consumăm apă nepotrivită, mai mult rău facem corpului nostru.


Apa de suprafață și cea freatică a suferit o degradare calitativă. În ultimul deceniu din cauza activităților industriale. Dar nu numai…


Un aport important la infestarea mediului înconjurător are apa menajeră. Să ne gândim la faptul că gradul de dezvoltare al unei societăți se măsoară în kilogramele de detergent și cosmetice folosite anual de o persoană… mai punem substanțele anticalcar, dezinfectantele, albitoarele, sărurile de baie, șampoanele și gelurile de duș, care zi de zi sunt eliminate prin canalizări înapoi în natură.


Sunt orașe mari unde nici 50% din apele uzate nu sunt tratate în stații de epurare. Capitala noastră este codață la nivel european.


Spitalele și fabricile de medicamente își varsă reziduurile în râuri, din care localitățile își prepară apa potabilă. În apa râurilor s-au pus în evidență peste 20 de feluri de substanțe antiinfecție. Chiar în apa de robinet s-au găsit 8 astfel de substanțe.


Într-un oraș european de circa 2 milioane de locuitori anual ajunge în râuri o cantitate de peste 20 tone de novamidazofenă, care stă la baza multor medicamente zilnic folosite. Pe lângă aceasta mai amintim preparatele analgezice și preparatele hormonale.


Actualmente nici o tehnologie nu poate elimina complet din apa de băut resturile medicamentoase.


Cei care în țările europene se ocupă de piscicultură la nivel de afacere, în anii 1970 – 1980 au observat un fenomen ciudat: peștii masculi deveneau bisexuali în masă.


Și între oameni sunt tot mai dese problemele de infertilitate.


         Ambele fenomene izvoresc din aceeași cauză: în apa „potabilă” ajung cantități tot mai mari de substanțe anticoncepționale și preparate hormonale. Peste toate acestea, există o situație greu de stăpânit: în țările Uniunii Europene: industria folosește peste 10.000 de substanțe, dintre care mai puțin de 20.000 au fost verificate din punct de vedere al influenței negative asupra sănătății umane, iar mai puțin de 50 dintre ele au fost studiate din punctul de vedere al impactului asupra apei potabile.


Specialiștii din Germania au luat probe de apă din 40 de râuri și au pus în evidență 31 de feluri de substanțe medicamentoase sau cosmetice. Cel mai frecvent a fost vorba despre analgezice, antiimflamatoare, produse care scad colesterolul, anticoncepționale. 8 dintre acestea au fost evidențiate și în apa de la robinet.


Savanți din SUA au găsit peste 60 de compuși în apele de izvor!


Nu sunt exagerări, aici a ajuns planeta albastră.


Conform unor statistici, în 2004 în Ungaria a ajuns în comerț o cantitate de peste 7 tone de preparate farmaceutice antidepresie și multe tone de alte substanțe active.


Aceste cantități imense de medicamente ajung în natură și sunt vehiculate de circuitul apei, apa fiind un solvent universal.


Apa vine în locuință prin țevi mai noi sau mai vechi și este furnizată de o societate comercială care în primul rând vrea să obțină un profit și să respecte legislația în vigoare, adică vinde scump apa dezinfectată cu clor. Cantitatea de clor este reglementată de lege la o valoare minimă doar. Vara, pe căldură, cantitatea de clor este mai mare.


Clorul dezinfectează apa, dar și pe om: reacționează cu vitaminele din corp și le anihilează iute, distruge flora intestinală.


Unii se simt protejați, deoarece ei beau doar apă ambalată și folosesc apa de la robinet doar la prepararea mâncărurilor, a cafelei și pentru igiena corporală.Să amintim că prin fierberea apei dezinfectate cu clor se propagă un gaz foarte cancerigen, numit metan trihalogenic. Practic prin fierbere această apă devine și mai periculoasă.


Prin fierbere sunt nimiciți doar virușii și bacterile. Substanțele chimice și metalele grele rămân în concentrație și mai mare.


Nu faceți băi lungi! Un duș relaxant introduce în pielea noastră o cantitate însemnată de clor.


Medicul renumit Robert D. Morris a spus că un adult care timp de 40 de ani a băut apă cu clor și și-a preparat mâncarea cu aceasta, are cu 70% mai multe șanse la cancer decât altul, care nu a folosit apa de la robinet.


Din toate acestea se poate vedea că dacă dorim să facem ceva util pentru sănătatea noastră, ar trebui să nu mai bem apa de la robinet!


Această recomandare a fost făcută publică de mai mulți ani în țările occidentale. Acolo se recomandă de mai mulți ani soluția obținerii apei de băut în instalații individuale.


Folosind un filtru cu cărbune activ nu eliminăm multe substanțe din apă, dar scăpăm de cea mai periculoasă: compușii clorului.


Unii cad pe partea cealaltă a calului și folosesc instalații de filtrare cu ultrafiltre de sub 0,01 microni care produc apă, aproape de cea destilată. Această apă poate fi folosită doar pe perioade scurte. Mai nou au apărut filtrele compuse, care separă apa în apă filtrată bazică, ideală pentru băut, și apă filtrată acidulată, pentru igiena corporală. Dar acestea sunt destul de scumpe.


BEȚI APĂ PE STOMACUL GOL!


În Japonia zilelor nostre este foarte popular obiceiul de a bea apă imediat după trezire, în fiecare dimineață. Mai mult, testele cercetătorilor au demonstrat valoarea acestui obicei.


Publicăm mai jos o descriere a folosirii apei, pentru cititorii noștri.


Pentru cei în vârstă și pentru bolile grave ca și pentru bolile moderne, tratamentul cu apă a fost considerat de succes de către o societate medicală japoneză, ca tratament sigur 100% pentru următoarele boli:


Dureri de cap, dureri ale corpului, sistemul circulator, artrita, bătăi puternice ale inimii, epilepsie, grăsimi în exces, astm bronșic, tuberculoza, meningita, boli de ficat și urina, voma, gastrita, diaree, hemoroizi, diabet, constipație, toate bolile de ochi, cancer la organele genitale și dereglări menstruale, boli ale urechilor, nasului și gâtului.


       METODA DE TRATAMENT


 1. Dimineața, imediat după trezire, înainte de a vă spăla pe dinți, beți 4x 160 ml apă ( aproximativ o jumătate de litru în total)


2. Spălați-vă pe dinți, dar nu mâncați și nu beți nimic 45 minute.


3. După 45 minute puteți bea și mânca normal.


4. După 15 minute de la micul dejun, prânz sau cină nu mâncați și nu beți nimic timp de 2 ore.


5. Cei care sunt bătrâni sau bolnavi și nu pot bea 4 pahare cu apă dimineața pe stomacul gol, pot începe prin a bea apă mai puțină și să crească gradual până la 4 pahare.


6. Metoda de mai sus va vindeca bolile și toată lumea se poate bucura de o viață sănătoasă.


Următoarea listă dă numărul de zile de tratament necesar pentru vindecarea/ controlul/ reducerea principalelor boli:    


1. Presiune ridicată a sângelui- 30  zile


2. Gastrita - 10 zile


3. Diabet 30 zile


4. Constipație- 10 zile


5. Cancer- 180 zile


6. Tuberculoza- 90 zile


7. Pacienții cu artrită ar trebui să urmeze tratamentul de mai sus doar 3 zile în prima săptămână și începând din a doua săptămână zilnic.


Această metodă de tratament nu are efecte adverse; oricum, la începutul tratamentului s-ar putea să fie necesar să urinați mai des ca de obicei.


Este și mai bine dacă continuați acest tratament ca pe o activitate de rutină în viața voastră. Beți apa și rămâneți sănătoși și activi.


Nu beți apă la masă!


Celor cărora le place să bea apă rece la masă, le sunt adresate aceste rânduri:


Apa rece va solidifica mâncărurile uleioase pe care tocmai le-ați consumat. Vă va încetini digestia. Odată ce acest "noroi" reacționează cu acidul din stomac, va fi absorbit mai repede decât hrana solidă. Va depune un strat pe intestine. Foarte curând, acesta se va transforma în grăsime și reziduuri, și va duce la cancer.


Este cel mai indicat să beți supa fierbinte sau apa caldă după masă!


O notă importantă despre atacurile de inimă: ar trebui să se știe că nu fiecare simptom de atac de inimă va fi durerea în mâna stângă.


Fiți atenți la durerile intense în maxilar!


S-ar putea să nu ai prima dată durere în piept, în timpul unui atac de inimă.


Greața și transpiratul intens sunt și ele simptome obișnuite. 60% din persoanele care au atac de inimă în timp ce dorm, nu se trezesc...


Durerea în maxilar vă poate trezi dintr-un somn adânc. Fiți cu grijă și atenți... Cu cât știm mai multe, cu atât șansele de a supraviețui sunt mai mari.


Un cardiolog spune că, dacă fiecare din cei care primesc această informație, îl trimite la toți cunoscuții săi, putem fi siguri că vom salva cel puțin o viață.


Recomandarea este ca să folosim apă curată pentru rehidratarea permanentă a corpului și produse pentru înlăturarea reziduurilor și toxinelor din corpul nostru!


Citind despre tehnologia de creștere a populațiilor de microalge folosită de firma Wellstar, mi-a atras atenția un lucru interesant: alga Chlorella are putere atât de mare de a lega impurități, încât numai în apă foarte curată poate fi obținută o microalgă curată, care să respecte normele impuse. De aici vine și concluzia: Chlorella produsă de Wellstar GmbH Berlin este o soluție ideală pentru detoxifierea corpului.


De acum produsele Wellstar sunt accesibile și în România!


Sănătate bună!